fbpx

Despre noi

Iată povestea Rovinex, vinul e din partea casei

În Colocviile selecte, Erasmus din Rotterdam ne povestește despre Eutrapelus, regele ospățului, care dispunea ca vinul să plătit de “cel care spune povestea cea mai încântătoare și de cel care o spune pe cea mai plictisitoare”.

Gustul Rovinex

Asa cum era cunoscut peste hotare

Suntem o companie cu prezență statornică și continuitate înființată în anul 1969, cu obiect de activitate inițial - comerțul cu produse alimentare de proveniență din import.

La începutul anilor 2000, după schimbarea obiectului principal de activitate în fabricarea vinurilor din struguri, a luat ființă, prin finalizarea unei investiții în valoare de 20.000.000 euro, combinatul de tratare, condiționare și îmbuteliere a vinurilor, investiție finalizată la începutul anului 2007, iar odată cu 1 iunie 2007 dăm startul la producția de vinuri.

În urma deciziei de schimbare a obiectului de activitate, prin licitație publică, am preluat portofoliul de mărci care a aparținut Centralei Viei și Vinului a României dinainte de 1989, singura instituție autorizată să livreze vinurile românești la nivel internațional către China și Europa, Rusia, Germania sau Anglia etc.

În trecut, mărcile noastre au făcut cunoscut gustul vinurilor românești peste hotare, iar în prezent, ne mândrim să producem vinuri de cea mai înaltă calitate și pentru românii de-acasă.

Izvorul vinului din Vrancea

Sursă de dor si fericire pentru podgoreni

Între dorul de ducă și dorul de vino, anotimpurile vin, anotimpurile trec, iar tradiția rămâne aceeași. La noi, viticultura este o activitate tradiţională transmisă din generație în generație, care beneficiază de condiţii naturale favorabile la nivel de climat, sol, viță-de-vie, inclusiv de cunoștințele avansate de vinificație ale experților noștri, recunoscuți la nivel mondial.

Respectăm aceleași valori tradiționale de sute de ani în îngrijirea viilor și strugurilor până la procesare, dar în prezent, condițiile moderne ne ajută să producem vinuri de înaltă calitate.

Vinuri de soi nobil

Producem vinuri nobile care pun în valoare specificul zonei și oferă celor ce îl degustă toate aromele strugurelui. Misiunea noastră este să reînviem plăcerea românilor de a bea vinuri nobile din regiunea viticolă Vrancea, faimoasă de câteva mii de ani.

Oamenii din zonă sunt fideli viței de vie din vremuri străvechi, la noi vinul a fost dintotdeauna bun companion pentru oameni, un simbol al prieteniei și al inspirației pentru literatură și viața de zi cu zi.

Atunci când cerul plânge si pământul râde la soare, la noi curge vinul

A reprezenta o regiune și un timp este parte din magia vinului. Pentru noi, podgoriile Odobești, Cotești, Panciu înseamnă istorie, viticultură, folclor local, oameni și poveștile acestora, elemente care transpar prin gustul și personalitatea vinurilor.

Este o bucurie să afli că solul este lucrat cu cele mai înalte tehnologii, iar aceste eforturi sunt menite să mențină sănătatea viilor din care producem vinuri nobile.

Prezența anumitor gândăcei în podgorii, prezența păsărilor și a viespilor, a ploilor, soarelui, a bacteriilor și fungilor, nitrogenului din sol și naturalețea ciclurilor de creștere a viilor impun savoare, aromă și calitate vinurilor.

Un loc de cinste pentru vinul românesc

Marca Rovinex răsună cu ecou peste decenii în istoria industriei vinurilor din România fiind promotorul vinurilor românești peste hotare încă de la jumătatea secolului 20. Am renăscut mărcile de vinuri cu tradiție – Romanian Classic, Romanian Cellars, Vinul Strămoșesc, Elixir etc., care au făcut cunoscut numele României, prin calitatea vinurilor, pretutindeni.

Ducem mai departe cu mândrie tradiția mărcii Rovinex, impunem standarde ridicate de profesionalism încă de la recoltare, vinificație și îmbuteliere, până la turnarea nectarului de struguri în pahare prietenilor.

Din dragoste sinceră pentru vin

Producem vinuri de origine controlată, indicație geografică, vinuri varietale și cupaje de soiuri, toate pe gusturile consumatorilor. Știm că alegerea unui vin poate fi foarte simplă dacă există deja încredere între producător și cumpărător.

Clienții noștri caută balans, eleganță și prospețime. Noi răspundem cerințelor acestora prin valorile de producție, combinatul de vinificație fiind dotat cu utilaje de ultimă generație pentru producerea vinurilor.

Vinul ca liant social

Misiunea noastră este să producem vinuri nobile, pe care oamenii le beau cu cea mai mare plăcere. Vinurile noastre sunt produse cu dedicare profesională și gustul lor rezonează cu oameni de toate tipurile.

Am pornit de la filosofia că vinul este o băutură convivială și fiecare om merită să se bucure de vinuri alese, de conversații care durează un pic mai mult, de prânzuri mai lungi, de mai multe îmbrățișări, de mai multă bună dispoziție.

Responsabilitate socială

Suntem o companie cu rădăcini în comunitătile locale

Relaționăm cu parteneri și colaboratori care ne ajută să aducem gustul vinurilor Rovinex mai aproape de fiecare român. Suntem responsabili pentru calitatea vinurilor noastre, dar de asemenea, suntem responsabili de relațiile inter-umane pe care le creăm la nivel comunitar între:

 • Lucrăm alături de ingineri specializați în proceduri de vinificație în cadrul unui mediu dedicat dezvoltării profesionale. Asigurăm un echilibru între timpul de lucru și timpul liber, avem proceduri bine puse la punct, iar satisfacția angajaților noștri este întotdeauna o prioritate de management.

  Angajați

 • Producem vinuri pentru satisfacția clienților noștri și ne străduim ca fiecare sticlă să fie o experiență organoleptică excepțională. Am rafinat circuitul de producție din toate punctele de vedere, astfel ca vinurile Rovinex să ofere o calitate superioară pasionaților de licoarea zeilor.

  Clienți

 • Lucrăm împreună cu viticultori din 3 podgorii vrâncene – Panciu, Odobești și Cotești – iar munca acestora în îngrijirea și recoltarea strugurilor este înnobilată în cadrul fabricii noastre de la Focșani prin intermediul unei tehnologii moderne și a unor tehnici de vinificație care pun în valoare toate calitățile vinului.

  Furnizori

 • Rețeaua Rovinex are cuprindere națională și lucrăm alături de parteneri în distribuție cu experiență și pasiune în domeniul vinurilor.

  Distribuitori

 • Susținem comunitățile de podgoreni care lucrează pământul Vrancei și îngrijesc viile cu effort și dedicare. Angajații noștri sunt localnici și activează în domeniul viti-vinicol de mai multe generații. Misiunea noastră este să susținem standarde ridicate în relația cu comunitățile locale și proprii angajați.

  Comunitate

 • Am optimizat toate procesele de vinificație din fabrica Rovinex din Focșani pentru a reuși să obținem o amprentă redusă asupra mediului înconjurător. Circuitul nostru de waste management este controlat îndeaproape pentru menține un mediu curat și prietenos cu natura.

  Mediul înconjurător