Tămâioasă Românească este un soi de struguri cu o tradiție de peste 2000 de ani...
Vezi vinuriMerlot este un strugure roșu, originar din sud-vestul Franței, în special zona Bordeaux, din care, împreună cu Cabernet, se produc unele dintre cele mai prestigioase vinuri din lume.
Merlot este unul dintre cele trei struguri nobili roșii (alături de Cabernet Sauvignon și Pinot Noir). Merlot se bucură de cel mai mare respect în lumea vinului profesionist, acesta oferă vinuri foarte frumoase și rotunde, cu arome de fructe dulci, fiind destul de blând în taninurile sale.
Merlot este un soi de struguri recomandat pentru oamenii care se inițiază în vin, precum și pentru iubitorii de vin care doresc să se relaxeze. Vița este foarte apreciată de vinificatori, deoarece oferă o producție generoasă la recolte și o bună calitate în același timp. Ciorchinii pe care le produce sunt permit aerului să curgă și astfel acesta este mai puțin vulnerabil la atacurile fungice, permițând cultivatorilor de struguri să culeagă în vreme destul de dură, înainte de ploile de la începutul toamnei.
Produce un vin sec, mediu până la corpolent, cu arome de fructe roșii, cum ar fi prune și afinele. Are aciditate mai scăzută și tanini mai moi decât Cabernet Sauvignon. Pielea strugurelui Merlot este mai subțire și mai sensibilă la climat decât Cabernet Sauvignon, însă strugurii cresc mai repede.
Cele mai bune combinații de alimente pentru Merlot sunt friptura, carnea de vită (la grătar, prăjit, coada de primăvară), miel, carne de porc, pui, rață, carne și legume caramelizate.